top of page

Overschakelen naar een natuurlijke deo?
Sedert 6 jaar wil ik het gebruik van aerosols in het huishouden verminderen, niet alleen voor huiselijk gebruik maar ook voor persoonlijk gebruik. We gebruiken dus geen droogshampoos in aerosol maar ook geen deo's.


In eerste instantie kocht ik me een gewone roller deo, maar dat voldeed niet helemaal aan mijn meer bewuste manier van leven omdat deze ingrediënten niet allemaal even ok waren voor mij. Ook wou ik recycleerbare verpakking, dit wil zeggen geen plastiek.


De eerste deo die ik kocht was er eentje met microzilver, helaas werkte dit niet voor mij. Ik probeerde heel wat opties maar meestal bevatten ze aluminium zouten die mijn huid mateloos irriteerden. Mijn oksels zagen vuurrood en brandden.


Voor je start...


Eerlijk gezegd ik heb dit niet gedaan, maar het is wel belangrijk dat je het weet! Men raad aan om je oksels te detoxen. Wat betekent dit?


Aangezien we vaak zweet blokkerende ingrediënten gebruiken, bouwen we deze op in de poriën van onze oksels. Wanneer we overschakelen naar natuurlijke deodoranten die het zweten niet verhinderen, zullen deze ingrediënten in eerste instantie je lichaam verlaten. Dit kan initieel vaak een intenserere geur van je zweet opleveren. Veel mensen gaan net dan oordelen dat een natuurlijke deo niet werkt voor hen en stoppen bruusk hun poging.


Geef de overschakeling een tijdje. Je kan deze overschakeling versnellen door je onderarmen te detoxen met houtskool. Houtskool heeft als eigenschap giftige stoffen te absorberen.


Er zijn verschillende producten op basis van houtskool. Ons detox masker voor het gezicht, kan hier ook voor gebruikt worden, ook onze detox zeep kan hiermee helpen.


De eerste weken tijdens het gebruik van natuurlijke deo ga je dan gaande weg merken dat je oksels zachter voelen en de deo beter en beter begint te werken.


Gevoelige huid


Als je gevoelige huid hebt kan het zijn dat je sommige natuurlijke deo's niet kan verdragen.

Twee ingrediënten die je dan zeker moet vermijden zijn aluminium zouten en natriumcarbonaat (baking soda). Kijk dus de ingrediëntenlijst na. Onzebevat geen van beide en is dus zeker geschikt voor gevoelige huid.Als je erg hard transpireert...


dan heb je enkele specifieke ingrediënten nodig in je natuurlijke deo. Zulke ingredienten kunnen zijn: maïszetmeel of zink ricinoleaat aangezien deze vocht heel goed absorberen en ze niet irriteren. Mijn favoriete deo voor deze mensen is

Makesenz Deodorant Balm Sensitive Skin.


Ik hoop dat dit soort informatieve blogposten aanslaan, ik vind het alvast leuk om te doen!


23 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page